38,4207$% 0.2
43,6448€% -0.29
51,1903£% -0.13
4.066,10%-1,53
3.294,62%-1,64
9.463,88%-0,28
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu:
🗨️ “750 metreküp taşıma kapasitesi, 7.5 knot hızı ile yeni gemimiz, denizdibi tarama kapasitemizi artıracak.”
🗨️ “Binin 700 metreküp kapasiteli emici tip yeni bir geminin inşa süreci de devam ediyor.”
🗨️ “Mevcut 38 deniz aracı ile 2024 yılında 730 bin metreküp denizdibi taraması gerçekleştirdik.”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, denizdibi tarama çalışmalarında kullanılmak üzere inşa edilen DÖKER-1 gemisinin denize indirildiğini duyurdu. Yeni gemi, 750 metreküp taşıma kapasitesine ve 7.5 knot hıza sahip olup, ortadan açılır yük boşaltma özelliğiyle denizdibi tarama faaliyetlerini önemli ölçüde hızlandıracak.
Bakan Uraloğlu, uzun dökü mesafelerinde sağlayacağı hız ve kapasite avantajı ile DÖKER-1’in limanlar, tersaneler ve balıkçı barınaklarındaki çalışmalara hız kazandıracağını belirtti. Ayrıca, bin 700 metreküp kapasiteli emici tip yeni bir geminin inşa sürecinin de devam ettiğini açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü, İstanbul, İzmir ve Samsun Denizdibi Tarama Başmühendislikleri ile denizdibi tarama faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor. Bakan Uraloğlu, 38 deniz aracı ve yaklaşık 210 personel ile 2024 yılı içinde 730 bin metreküp denizdibi taraması gerçekleştirildiğini belirtti.
Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu hatırlatarak, denizdibi tarama faaliyetlerinin büyük kapasiteli gemilerin limanlara güvenle yanaşabilmesi ve mevcut liman altyapısının iyileştirilmesi açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
🗨️ “Denizdibi tarama faaliyetleri yalnızca büyük gemilerin elleçleme yapabilmesi için değil, aynı zamanda gemi bakım-onarımları, yeni gemi inşa projeleri ve su yollarının emniyetli hale getirilmesi için de büyük önem taşıyor.”
Denizdibi tarama faaliyetlerinin çevrenin, denizin ve kıyı şeridinin korunması, kıyı erozyonunun önlenmesi ve mevcut su derinliğinin muhafazası açısından kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Uraloğlu, bu çalışmaların büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.
Denizlerde yaşanan kirliliğin de bu faaliyetlerin önemini artırdığını belirten Bakan Uraloğlu,
🗨️ “Bu çalışmalarımızla hem çevreyi koruyor hem de Türkiye’nin deniz ticaretinde küresel rekabet gücünü artırıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Deniz ticareti ve liman işletmeciliğinde Türkiye’nin uluslararası rekabet gücünü artırmaya yönelik çalışmalar devam ederken, denizdibi tarama filosuna eklenen yeni nesil gemiler, denizcilik altyapısını daha da güçlendirecek.
Kipaş Tekstil İnovasyon Yarışması Birincilik Ödülü Sosyal Yardıma Aktarıldı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.